Instrumentfilmer för skolan på KonserthusetPlay

Välkommen att upptäcka ett nytt pedagogiskt material som stöd i undervisningen kring instrument och klassisk musik.

Kungliga Filharmonikerna presenterar orkesterns instrument är en serie lekfulla filmer om hur instrumenten som används i en symfoniorkester fungerar och klingar. I varje film visar och berättar musikerna om sina instrument samt spelar ett eller flera musikstycken tillsammans.

I Kungliga Filharmonikerna finns flera av landets och världens allra främsta orkestermusiker, som också var och en personligen brinner för att dela med sig och berätta om sina instrument och sin musik för nya generationer. I en serie filmer, en för respektive instrumentgrupp, finns här ett klingande undervisningsmaterial i ämnet musik.

Filmerna är i första hand tänkta för elever i år 1-3, där man bland annat skall lära sig om stråk-, träblås-, brass- och slagverksinstrumenten och hur de fungerar. Filmerna är ca 5 minuter långa.

Konserthusets Lärar-e-brev

Vill du få information om när nya filmer publiceras? Anmäl dig till Konserthusets Lärar-e-brev

Just nu! Kungliga Filharmonikerna presenterar orkesterns instrument

Fler filmer publiceras inom kort.
Att använda KonserthusetPlay i klassrummet är helt gratis.

I samarbete med SEB

Kungliga Filharmonikernas instrumentfilmer produceras i samarbete med SEB: "Utvecklandet av det pedagogiska materialet är en del i vårt stöd som sponsor av Kungliga Filharmonikerna. Vi arbetar för att stödja framtida generationer, att ungdomar genom utbildning och kunskap ska få utvecklas på allra bästa sätt. För det krävs att det finns verktyg, som t ex denna typ av pedagogiskt material, som hjälper läraren att lyckas i sitt arbete."

KonserthusetPlay

Välkommen till KonserthusetPlay - ditt konserthus på nätet. Här hittar du konserter med Kungliga Filharmonikerna, tillsammans med mycket annat ur Konserthusets breda utbud. Upplev musiken när du vill och var du vill. Helt gratis. Om KonserthusetPlay

Frågor & synpunkter

info@konserthuset.se